A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Старосинявської селищної ради"

Долаємо тривожність і страхи у вихованців закладів дошкільної освіти Старосинявської громади

Дата: 27.01.2024 09:31
Кількість переглядів: 11

Дитяча тривожність і страхи  – є одними з найпоширеніших   проблем, з якими зустрічаються вихователі у своїй роботі, особливо у військовий час.  Тому, відповідно до річного плану КУ «ЦПРПП ССР», 26 січня  на базі Старосинявського закладу дошкільної освіти №1 «Зернятко» проведено психологічні посиденьки  для вихователів ЗДО Старосинявської громади на тему: «Долаємо тривожність і страхи у вихованців».

   Консультантом Центру Валентиною НІКОЛАЄЦЬ акцентовано увагу на актуальних питаннях освітньої діяльності ЗДО в громаді, окреслено напрями подальшої співпраці. Зокрема, ознайомила усіх присутніх із підсумками конкурсу «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування – 2023» в номінації «Дошкільна освіта» та зосередила увагу на особливостях проведення конкурсу у 2024 році.

 Питання дитячої тривожності, типи та види дитячих страхів, категорії тривожних дітей, причини та симптоми стресових станів дітей та шляхи їх подолання, у своєму виступі розкрила психолог Центру Тетяна ГОЛУБЧИК.

      Консультант ІРЦ Старосинявської громади, Олена МИКОЛАЄЦЬ, розповіла про те, як реагують на стрес діти з особливими освітніми потребами, поділилася прийомами та порадами, як допомогти дітям, які знаходяться у стані тривожності.

 В ході майстерки  психолога Старосинявського ЗДО №1 «Зернятко» Наталії КОВАЛЬ, учасники психологічних посиденьок ознайомились із вправами та іграми, метою яких, було допомогти вихователю вміло виходити разом з дитиною з тривожних ситуацій та розвивати навички ефективного спілкування вихователя під час тривожних станів дитини.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора