A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Старосинявської селищної ради"

Як учителю покращити психічне здоров’я в період онлайн-навчання

Дата: 07.08.2023 10:38
Кількість переглядів: 8

Українська система освіти вже кілька років поспіль відчуває на собі катастрофічні впливи спочатку пандемії коронавірусу, а згодом повномасштабного вторгнення росії. За цей час учителі навчилися працювати онлайн. І хоча переважна більшість українських шкіл має шанс розпочати новий навчальний рік у «живому» форматі, перспектива онлайн-навчання для багатьох педагогів лишаєтья досить імовірною. 

Якісна організація онлайн-навчання вимагає неабияких зусиль педагогів. Чого варте лише проведення онлайн-уроків під час відключення електроенергії восени та взимку 2022–2023 років. Усі ці негаразди, звісно, відбиваються на психічному здоровʼї.

Пропонуємо замислитися над тим, що вчителі можуть зробити для того, щоб зберегти власне психічне здоров’я в таких умовах.

Існує принаймні 10 способів, за допомогою яких учителі можуть покращити своє психічне здоров’я і більш якісно проводити онлайн-заняття. Деякі з цих порад дуже прості (наприклад, вчасно залишати середовище, яке викликає стрес), водночас інші потребують розумових зусиль, коли вчителі повинні переосмислити свої звички (наприклад, не брати на себе занадто багато зобов’язань і не вибачатися надмірно).https://osvita.ua/school/method/89724/


« повернутися

Вхід для адміністратора