A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Старосинявської селищної ради"

Рекомендації для працівників закладів дошкільної освіти на період дії воєнного стану в Україні

Дата: 06.04.2022 11:30
Кількість переглядів: 33

 

 

 

 

 

 

 

Міністерством освіти і науки України розроблено рекомендації для працівників закладів дошкільної освіти на період дії воєнного стану в Україні. Документ містить інформацію про організацію освітнього процесу в закладах дошкільної освіти та ІППО, план та алгоритм дій в умовах воєнного стану для засновників, керівників і педагогічних працівників цих закладів, а також корисні посилання, які допоможуть організувати діяльність, яка буде сприяти всебічному розвитку, психологічній стабільності  та вихованню дітей раннього та дошкільного віку в домашніх умовах та під час використання дистанційних і змішаних форм освітнього процесу. Про це йдеться на mon.gov.ua.   

       “Наперекір жорстоким воєнним наступам рф заклади дошкільної освіти продовжують надавати освітні послуги дітям. Задля безпеки всіх учасників освітнього процесу частина дитячих садочків не працює. Та є заклади, які почали працювати у звичному режимі або використовуючи дистанційну форму роботи з дітьми та батьками. Саме тому нам важливо підтримувати вихователів і дітей, а особливо варто звертати увагу на їхнє психологічне здоров’я”, – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Документ складається із трьох частин:

  • «Методичні рекомендації щодо здійснення освітньої діяльності з питань дошкільної освіти на період дії правового режиму воєнного стану», розроблені спільно з ДУ «Український інститут розвитку освіти» та ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти». 
  • Рекомендації «Щодо здійснення заходів захисту вихованців під час освітнього процесу в умовах воєнного стану та надзвичайної ситуації», розроблені спільно з  Державною службою України з надзвичайних ситуацій.
  • «План дій вихователя закладу дошкільної освіти у випадку надзвичайної ситуації», розроблений спільно з Командою підтримки реформ Міністерства освіти і науки України та за сприяння фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, працює дитячий онлайн-садок НУМО з відеозаняттями для дітей віком від 3 до 6 років.


« повернутися

Вхід для адміністратора